NADA akupunktur - krop og sjæl i balance

NADA akupunktur

Hvad er NADA
NADA (National Acupuncture Dextoxification Association) blev dannet i 1985. NADA-modellen non-verbal metode med focus på recovery, empowerment og personlig udvikling, som øger udbyttet af de eksisterende tilbud og behandlingsmetoder. NADA skal derfor ikke betragtes som øreakupunktur i almindelig forstand.

NADA er et non verbalt standardprogram udviklet i 1974 af psykiater Michael Smith og medarbejdere på Lincoln Hospital i South Bronx New York.

NADA er recovery samt empowerment og ikke en lægelig eller medicinsk behandling.

NADA kan være et supplement til andre metoder og bør foregå inden disse, da eksempelvis samtaler, medicinsk behandling, coaching, mindfulness m.m. vil profitere af NADA.

NADA er de samme fem akupunkturpunkter i begge ører over 45 min. med standard-nåle (ikke permanente nåle) i rolige omgivelser.

NADA-metoden rummer et meditativt element. Målet er, at klienten får kontakt til sig selv og egne ressourcer.

Behandling med NADA
Det er således vigtigt at se NADA som en metode, der hjælper med at stabilisere organismen såvel fysisk som psykisk. NADA er ikke rettet mod særlige diagnoser, men kan bruges i alle situationer, hvor en person har brug for stabilitet, bedre stress-håndtering (herunder bl.a. vrede, søvnproblemer, rastløshed, angst m.m.), fokus, bedre håndtering af følelser og kognitive funktioner. Metoden kan bruges til at lindre alle typer abstinenser, men dette er kun en mindre del af NADA-metoden, hvorfor metoden er et supplement til den medicinske behandling på dette felt.

Man behøver ikke at gå i terapi for at bruge metoden. Mange får NADA f.eks. to gange om ugen for at støtte egen udvikling.

Livsstilsprojekter og højskoler er begyndt at bruge NADA, for at hjælpe kursisterne med at blive bedre til at træffe valg og holde en målsætning. Det samme ses i forbindelse med sport, hvor koncentration og opretholdelse af fokus og stress-håndtering er af betydning.

NADA bruges i stigende grad på skoler, uddannelses-organisationer og jobcentre. Det kan være for at øge fokusering og dæmpe stress samt eksamensangst. Børn og unge med ADHD, har glæde af NADA, da metoden giver ro.

Hvis man vil have det optimale ud af en NADA behandling,, er det en god ide at få behandlingen to gange om ugen, de første 3 uger, derefter en gang om ugen indtil man får det optimale resultat… Man får 5 nåle i hvert øre og fordyber sig i behandlingen i 45 minutter. Der er ingen bivirkning, kun en behagelig afslapning.

Kombinerer behandlingen:
Der er mulighed for at kombinerer NADA med zoneterapi behandlingen eller zoneterapi og massage behandlingen.


Book en tid